ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Ще се запазят ли данните от LITE версията при преминаване към StoreHouse PRO?
Да, данните Ви ще бъдат автоматично разпознати и заредени от StoreHouse PRO, ако инсталирате програмата в същата директория, в която е била инсталирана и LITE версията (което е и действието по подразбиране). В случай, обаче, че инсталирате програмата в друга директория, тогава ще е необходимо или да посочите пътя към директорията, в която се е намирала безплатната версия, или да извършите възстановяване на данните от предварително подготвен архив. Във всички случаи данните Ви ще се запазят, ако не изтривате файлове или директории, създадени от програмата.
Трябва ли да плащам всяка година, за да използвам програмата StoreHouse PRO?
Инсталирането и използването на програмата не е обвързано със срок или ангажименти за допълнителни плащания, доколкото се придържате стриктно към условията на лицензното споразумение и съхранявате локални копия на инсталационните файлове, получените лицензни данни и паролите за инсталация. В този смисъл, ако нямате нужда от нашето съдействие или от ресурсите в нашия сайт, след изтичане на първоначално включения годишен абонамент можете да продължите да използвате програмата за неограничено време без да се налага да заплащате нищо допълнително.
От друга страна, разработването на нови версии на продукта, предоставянето на техническа поддръжка и поддържането на този сайт са дейности, които изискват от нас непрекъснато да влагаме собствени ресурси, които не са нито безплатни, нито евтини. По тази причина не можем да си позволим да ги предоставяме безплатно или за неограничено време. Потребител, чийто абонамент за поддръжка е изтекъл, ще е необходимо предварително да го поднови, преди да може да получи услуги като: техническа и консултантска поддръжка, актуализация на софтуера или достъп до ресурси, които са предназначени за потребители с активен абонамент.
Ще ми изпратите ли уведомление при изтичане на абонамента?
Не, но винаги можете да проверите датата на изтичане на Вашия абонамент след вход с клиенското Ви име и парола в уебсайта и при желание да го подновите. Абонаментът за поддръжка не е обвързан с възможността за ползване на програмата, т.е. след изтичането му тя ще продължава да функционира нормално, ето защо считаме, че подобно натрапчиво напомняне би било нежелателно и не е необходимо да се свързваме с Вас по този въпрос. Ако обаче след изтичането на Вашия абонамент се наложи да Ви предоставим някаква форма на техническа поддръжка или да Ви осигурим достъп до ресурси в нашия сайт, които по принцип са достъпни само за потребители с активен абонамент, ще очакваме от Вас предварително да направите поръчка и плащане за подновяването му, преди да можем да Ви предоставим желаната от Вас услуга.
Как става обновяването на софтуера?
Обновяването на продукта се изразява в изтеглянето и инсталирането на негова актуализирана версия в същата директория, в която е инсталирана и по-старата версия на продукта. Всички модификации по базата данни (когато има такива) се извършват автоматично от програмата, без необходимост от намеса на оператора (освен в случаите, при които е необходимо потребителят да одобри или отхвърли определено действие). При инсталирането на актуализирана версия всички данни се запазват.
Трябва ли ми връзка с Интернет, за да инсталирам програмата?
Не, връзка с Интернет ще Ви е необходима единствено за изтегляне на програмата от нашия уебсайт, а инсталацията можете да направите на друг компютър, който не е свързан с мрежата. Все пак, имайте предвид, че ако ползвате програмата на компютър, който не е свързан с Интернет, няма да можете да получавате автоматично известие за издадени по-нови версии на продукта и ще се наложи да проверявате за обновления директно в нашия уебсайт.
Имам лиценз за Х компютъра. Плаща ли се абонамент за всеки от тях?
Не, абонаментът за актуализация и поддръжка се заплаща единствено за първото работно място. Всички лицензи за допълнителни работни места, които сте придобили ползват този абонамент и за тях не се заплаща нищо. Изключение от това правило са само случаите, при които лицензите за отделните работни места са издадени на различни фирми или лица.
Имам няколко фирми. Трябва ли ми отделен лиценз за всяка от тях?
Не, не е необходимо да купувате отделен лиценз за всяка фирма. Лицензът се издава на фирмата, от която първоначално е бил заявен, но чрез него могат да се управляват неограничен брой бази данни, които от своя страна могат да принадлежат на други фирми. Доколкото не сте надхвърлили броя на работните места, за които е издаден лиценза, не е необходимо да заявявате допълнителни лицензи. В случай, обаче, че желаете лицензът да е издаден поименно и на други фирми, то тогава е необходимо да подадете отделна заявка за всяка допълнителна фирма, на която желаете да бъде издаден поименен лиценз.
Поддържа ли StoreHouse PRO работа в мрежа от два или повече компютъра?
Да, програмата поддържа едновременна работа в локална мрежа върху обща база данни. Компютрите трябва да са свързани с кабелна връзка (работа по безжични мрежи също е възможна, но не се препоръчва от съображения, свързани с производителността на този тип мрежи). Препоръчителната минимална скорост на мрежата е 100 мегабита/сек. За работа в локална мрежа е необходимо да имате лиценз за съответния брой работни места, на които програмата ще се стартира и използва.
Трябва ли ми нов лиценз при прехвърляне на програмата на друг компютър?
Не. Можете да инсталирате и регистрирате програмата на новия компютър със същата лицензна информация, която сте използвали и на стария, но е необходимо да осигурите интервал от поне 30 минути между преустановяване на работата с програмата на стария компютър и регистрацията на продукта на новия компютър. Не е необходимо да се свързвате с нас за получаване на нови кодове, нито пък трябва да плащате каквито и да е допълнителни такси и лицензи. Разбира се, от Вас се очаква да преустановите всякакво ползване на програмата на стария компютър и да деинсталирате копието на програмата от машината, на която продуктът се е намирал до момента на прехвърлянето на лиценза.
Мога ли да инсталирам и използвам StoreHouse PRO на повече от един компютър?
Да. Имайте предвид обаче, че е необходимо да закупите лиценз за всяко работно място, на което инсталирате програмата. Понастоящем лицензът на StoreHouse PRO позволява програмата да бъде инсталирана и използвана и на един допълнителен компютър (домашен или лаптоп), но нямате право да стартирате и използвате програмата едновременно и на двата, освен в случаите, при които притежавате лиценз за допълнително работно място. Ако възнамерявате да ползвате продукта на две или повече работни места едновременно, можете да се възползвате от преференциалната цена при закупуване на лиценз за повече от един компютър.
Подходяща ли е програмата StoreHouse PRO за...
StoreHouse PRO е складово-производствен и търговски софтуер с модул за производство на изделия и услуги по разходни норми, издаване на фактури, стокови разписки, оферти, заявки и др. документи, които имат отношение към дейността в един склад или търговски обект. Това обаче не е POS софтуер, който може да се използва в хранителни магазини, заведения за хранене, барове, ресторанти и други обекти за бързооборотни стоки. Ако Вашите изисквания включват интеграция с фискални устройства, електронни везни, поддръжка на партиди, следене на срокове на годност, работа с други валути, освен лева, или имате необходимост от свързване на два или повече търговски обекта по Интернет, тази програма не е подходяща за Вас. Извън това уточнение, само Вие можете да прецените доколко нашият продукт ще е подходящ за Вашите нужди, ето защо Ви приканваме да се запознаете с неговата демонстрационна версия, а ако имате конкретни въпроси относно функции, които са критични за Вашия бизнес, не се колебайте да се свържете с нас. Ще се радваме да Ви помогнем с допълнителна информация.
Възможно ли е фактурите да се съхраняват във файл?
Да, чрез инсталация на допълнителен софтуер. Ние препоръчваме употребата на продукта PDF Creator, който освен, че е напълно безплатен, също така е и изключително надежден софтуер за виртуален печат в PDF файл. Чрез него можете да отпечатвате и записвате в PDF файлове не само фактури, но и всички останали документи и справки, които са налични в програмата. За да добиете представа за начина на работа с този продукт, прочетете тази статия от раздела "Статии и помощни материали" в нашия форум.
Поддържа ли StoreHouse PRO работа с други валути?
Не, към настоящия момент програмата поддържа работа единствено с лева. Планирано е добавянето на възможност за работа и с други валути, но това ще стане в някоя от следващите версии на продукта.
Възможно ли е програмата да се използва с баркод скенер?
Да, StoreHouse PRO поддържа работа със стандартни баркод четци в модулите "Доставки", "Продажби", "Прехвърляне" и "Гаранционни карти". Ние не предоставяме това оборудване, ето защо ще е необходимо да се свържете с локален търговец, за да закупите такова устройство.
Поддържа ли се връзка с касови апарати, фискални принтери или електронни везни?
Не, тъй като програмата не е предназначена за използване като POS софтуер, на този етап не се поддържа връзка с фискални апарати и електронни везни. Такава възможност ще бъде добавена в бъдеще, но засега не е налична.
Възможно ли е с програмата да се работи по Интернет?
Поначало StoreHouse PRO е предназначена за употреба в локална мрежа или на самостоятелни работни места. Въпреки това, ако разполагате с лиценз за MS Windows Server с активирани терминални услуги (Terminal Services), можете да използвате продукта и по Интернет (връзката се осъществява по протокола RDP).
Поддържа ли се работа с партидни номера и срокове на годност?
Не, към настоящия момент програмата не поддържа работа с партиди, серийни номера и срокове на годност. Такава възможност е планирана за версия 3.0 на продукта.
Работи ли програмата под операционната система Linux?
Не. StoreHouse PRO поддържа работа единствено под операционната система Microsoft Windows (2000/XP/Vista/7/8, в т.ч 32 или 64-битовите им варианти). Засега не се предвижда издаването на версия за други операционни системи.
Работи ли програмата на джобни компютри и телефони?
Не, към настоящия момент програмата работи единствено на компютри, на които е инсталирана операционната система Microsoft Windows.
Как мога да прехвърля данните си от един компютър - на друг?
Създайте архив на базата данни на първия компютър и разрешете да бъде извършена проверка за валидността на архива. След като програмата завърши създаването и тестванато на архива, направете инсталация на продукта на новия компютър. Копирайте архивния файл, създаден на първия компютър, в директорията, в която сте инсталирали програмата на новия компютър. Изпълнете процедурата по възстановяване от архивно копие. Уверете се, че данните Ви са възстановени успешно, а след това деинсталирайте програмата от стария компютър.
Надписите на кирилица в програмата са нечетими. Как да реша проблема?
В случай, че в определени части на програмата вместо надписи на кирилица виждате "йероглифи", това се дължи на регионалните настройки на Вашата операционна система. За правилното им конфигуриране, моля прочетете тази тема от форума.
Мога ли да поръчам някаква допълнителна функция или справка в програмата?
Отговорът на този въпрос е "зависи". Първото условие е да сте лицензиран потребител на PRO версията. Политиката на Елизия ЕООД е да включва в официалната версия на програма само функции, модули и справки, към които биха проявили интерес по-голям кръг от потребители. В тази връзка, ако Вашето желание би довело до подобряване на функционалността и възможностите на програмата - да, можете да заявите допълнителна функционалност в програмата. В случаите, когато става дума за по-дребни добавки, дори не е необходимо да плащате за това - просто направете предложението си и то ще бъде реализирано при първа възможност. В останалите случаи, когато това е възможно, и от това няма да настъпят неблагоприятни последици за продукта като цяло или пък за неговите потребители, допълнението се реализира под формата на външен модул, който не се разпространява като интегрирана част на програмата. Разбира се, има и редица случаи, при които и това не е възможно, така че всичко е въпрос на конкретен казус.
Може ли програмата да се инсталира на флаш памет?
Да, програмата може да се инсталира и използва на преносими памети, в "portable" режим. Тук обаче е важно да направим следните забележки:

1. При инсталиране и съхранение на програмата и нейните данни на такъв тип памет, винаги изпълнявайте процедурата по безопасно изключване на външни памети в MS Windows, преди да изключите паметта от компютъра. В случай, че не следвате това указание, рискувате да повредите данните си.

2. При използване на програмата в "portable" режим върху преносими памети, ако я стартирате на компютри, на които програмата не е била инсталирана, задължително изберете за метод на архивиране "BZip2". Другият метод - ZLib - няма да Ви позволи да създавате архиви, ако програмата не е била физически инсталирана на същия компютър. Архивирането в BZip2 формат е достъпно в StoreHouse PRO, от версия 2.5 и нагоре.
Трябва ли да пазя всички създадени архиви, или само последния?
Последният създаден архив съдържа компресирано копие на всички данни, които са били налични в базата данни към момента на архивирането. Все пак, препоръчваме Ви да пазите всички архиви и периодично да премествате на друго място онези от тях, които няма да ползвате. Имайте предвид, че единствено архивите съдържат точно и немодифицирано копие на данните към минал период. Актуалната Ви база данни също съдържа тези данни, но в нея те може да са били променени, подправени или изтрити от оператор.
 
ВХОД ЗА КЛИЕНТИ

Потребител:
Парола:


защитена връзка


НОВИ РЪКОВОДСТВА

ИЗБРАНО ОТ ФОРУМА

АКЦЕНТИ
StoreHouse LITE е безплатна складова програма, която дава възможност за издаване на фактури, стокови и складови разписки, заявки, оферти и др. Програмата позволява извършването и отчитането на производство на изделия по рецепти (разходни норми). StoreHouse PRO е складов софтуер за фирми с по-големи изисквания, който споделя същия интуитивен интерфейс на LITE версията, но същевременно добавя значителен набор от допълнителни операции, документи и възможности, които ще улеснят ежедневната Ви работа и ще Ви дадат по-голям контрол върху бизнеса.

ЗА ЕЛИЗИЯ ЕООД
Елизия ЕООД e създадена в гр. Благоевград през 2007 г. Основната дейност на фирмата е разработка и продажба на собствени софтуерни продукти. От 2001 г. до момента на създаването на дружеството програмните ни продукти се разпространяват от името на техния автор - Иван Тодоров.

ПРЕПОРЪЧАНИ САЙТОВЕ

SoftVisia
IT новини, статии, ревюта на програми и дискусии


 
 Начало  | Продукти  | StoreHouse PRO  | InCash  | Изтегляне  | Поръчки  | Форум  | Контакти   ©2001-2018 Елизия ЕООД, Иван Тодоров 
Декларация за поверителност